RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нардеп Демченко, який зривав будівництво аеропорту в Дніпрі, хоче увійти в проєкт з новим підрядником - ЗМІ

Після того, як від будівництва аеропорту в Дніпрі усунули компанію "Альтіс Констракшн" і обрали нового виконавця, "Онур Констракшн Інтернешнл", народний депутат Сергій Демченко, який донедавна звеличував темпи та якість робіт "Альтіс", що не відповідали дійсності, почав розхвалювати "Онур".

За активною PR-діяльністю Демченка, згідно з РБК-Україна, приховується його бажання відвести від себе підозру щодо можливої участі у провальній роботі попереднього виконавця.

"До того, як потрапити в Раду, крім адвокатської діяльності Сергій Демченко займався також будівельним бізнесом, а обравшись, вирішив заховати більшість своїх активів від обов'язкового декларування. Для цього йому знадобилося маса підставних осіб-родичів і знайомих. Так, цілих 10 земельних ділянок у Дніпрі по 2 га були переписані на його подругу, адвоката Олександру Август. Як тільки Сергій Демченко став депутатом, в бізнес вклинилася його 70-річна мама, яка переписала свою прибуткову будівельну компанію "Макарленд" на якогось Максима Пирогова – давнього друга Демченко", - йдеться в матеріалі.

Як тільки "Альтіс-Констракшн" у лютому 2021 виграла тендер на будівництво аеропорту, запропонувавши 3,95 млрд грн замість 5,7 млрд, Демченко почав активно лобіювати в соцмережах "Альтіс-Констракшн", розповідаючи, як просувається будівництво.

"Маховик будівництва аеропорту Дніпра розкручується", "Майже цілодобово йде будівництво аеропорту", "Щодня на будівництві злітної смуги аеропорту "Дніпро" активні зміни. Масштаби приголомшують, це потрібно бачити", "Будівельники працюють і у свята", "Аеропорту "Дніпро" - бути!" – наводить видання приклади з публікацій Демченка.

Однак невдовзі з'ясувалося, що терміни та якість робіт "Альтіс-Констракшн" порушила. У підсумку довелося обирати нового виконавця.

"8 жовтня держпідприємство "Фінінпро" підписало контракт про будівництво аеропорту з компанією "Онур Констракшн Інтернешнл". Згідно з угодою, завершення робіт заплановано на кінець 2024 року. Загальна вартість робіт становитиме 5,6 млрд грн", - пишуть автори матеріалу.

Журналісти вказують і на інші активи Демченка, приховані від декларування, серед яких іноземна компанія і багато нерухомості.

"Як би там не було, і у НАЗК, і у НАБУ можуть і мають виникнути питання до подібної діяльності оточення нардепа", - роблять висновок автори публікації.

Раніше експерти вказували на брехню Демченка у його інформації про будівництво аеропорту Дніпра.