RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Партнер Портнова по нерухомості в Москві Торкунов підтримав війну в Україні

Одним з бізнес-партнерів родини Андрія Портнова є ректор МДІМВ МЗС Росії, академік російської академії наук, член колегії МЗС Росії Анатолій Торкунов. Зі студентських років він є другом міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. І він як й інші ректори російських ВНЗ підтримали так звану "військову спецоперацію", а фактично, війну Росії проти України.

Як повідомляли журналісти "Схем" у своєму розслідуванні щодо російської нерухомості Портнова, яка була придбана після Революції Гідності і оформлена на його цивільну дружину Анастасію Валяєву та її матір Лідію, про 2000 кв метрів у бізнес-центрі "Мосфильмовский" (вулиця Мосфільмівська, 38а, Москва).

Ці офісні площі належать Лідії Валяєвій та ще кільком компаніям: кіпрській "Аспрогія Трейдінг Лімітед", "Мапекс Трейдінг Лімітед", Nadstow Holdings Ltd і російській "Ирика".

Власницею "Ирика" є Ірина Геннадіївна Торкунова. Вона є дружиною Анатолія Торкунова, і таким чином нерухомість Портнова пов’язана із Торкуновим.

Тим часом Портнов є членом наглядової ради Одеської юридичноі академії, на сайті якої немає чіткої позиції щодо війни в Україні.