RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Замінить 400 видів документів: у "Дії" з'явиться нова послуга для малого бізнесу

В Україні для підприємців запустили нову послугу на порталі державних послуг "Дія". Завдяки сервісу "є-Декларація" бізнесмени зможуть одержати 374 види документів.

Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

Таким чином, підприємців позбавлять кількамісячної бюрократичної тяганини. Серед дозвільних документів, які можна отримати тепер за лічені хвилини - ліцензії, дозволи, сертифікати, свідоцтва, посвідчення та висновки.

Так, якщо раніше власникові маленької кавʼярні необхідно було сходити у шість різних державних органів, зібрати близько 25 документів (зокрема, дозвіл на зовнішню рекламу, ліцензію на право роздрібної торгівлі) і витратити на це 75 днів, то завдяки "Дії" це все замінить один електронний документ за три хвилини.

"єДекларацію" мають право подати вже відкриті ФОП чи керівники юридичних осіб. Мова про власників бізнесу, де закінчився термін дії дозвільних документів, ФОП, котрі через воєнні дії змінили місце ведення бізнесу і їм потрібна ліцензія, та підприємців, які були змушені змінити вид діяльності через війну.

Електронна декларація не потребуватиме розгляду чиновника.

"Зручно, швидко та без нервів. Можна одразу почати працювати, а не чекати рішення 10 днів", - зазначив він.

Послугу реалізувало Мінцифри разом з Міністерством економіки та Офісом ефективного регулювання BRDO, додав Федоров.

Нагадаємо, що наступного навчального року випускники зможуть отримати свідоцтва про середню освіту в електронному вигляді у застосунку "Дія".