RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Банк Альянс проти Агрохолдингу АСТ: ЗМІ розповіли про спробу банку прикрити шахрайські схеми чорним піаром

Агрохолдинг АСТ дав публічну відповідь на медійну атаку, яка розпочалась 17 липня 2023. Агрохолдинг АСТ, як і весь агробізнес, працює в режимі виживання, і навіть в умовах війни є відповідальним бізнес-партнером та платником мільйонних податків до держбюджету. В умовах повномасштабного вторгнення Агрохолдинг зберігає робочі місця, допомагає місцевим громадам та виділяє мільйони гривень на допомогу ЗСУ.

Про це пише видання ТСН.

Таких результатів Агрохолдингу АСТ вдалось досягти завдяки ефективному операційному управлінню, менеджери та власники бізнесу знаходяться в Україні та продовжують працювати. Заяви про пов'язаність Агрохолдингу та його менеджменту з іменем Медведчука під час війни вони називають способом дискредитації. У публічній відповіді, яка була розміщена у ЗМІ, Агрохолдинг АСТ заперечив звинувачення. У відповіді Агрохолдингу АСТ йдеться про те, що ні Агрохолдинг, ні менеджмент компанії ніколи не були та не є пов’язаними з Віктором Медведчуком та Оксаною Марченко, не знайомі з ними особисто, що виключає наявність як партнерських, так і дружніх взаємовідносин із цими особами. Агрохолдинг впевнений, що ця інформаційна атака – інструмент, яким "Банк Альянс" намагається заволодіти коштами та майном Агрохолдингу та відволікти увагу від незаконних оборудок та шахрайських схем.

У відповіді заявляється, що "Банк Альянс" через свого контрагента ТОВ "Евотерра Трейд" і за участю перших осіб банку: голови Наглядової ради "Банку Альянс" Павла Щербаня, намагався заволодіти коштами та активами Агрохолдинга АСТ. Мова йде про схему по видачі кредиту банком Альянс на придбання добрив через свого контрагента, в результаті якої Агрохолдинг не отримав добрив, але зобов'язання по сплаті кредиту залишились. Звернення в правоохоронні органи щодо дій представників банку закінчилось внесенням відомостей в ЄРДР. Досудове розслідування у провадженні № 12022111380000371, розпочате 28.07.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України не призвело до результатів.

В матеріалі зазначається, що топ-менеджери "Банку Альянс" не виконують свої обов'язки по управлінню підприємством.

"Власник "Банку Альянс" Олександр Сосіс з вкраденими у банку грошима, Голова Наглядової ради Банку Павло Щербань, і Голова правління Банку Юлія Фролова – всі вони втекли з країни від виконання своїх безпосередніх обов’язків і знаходяться за кордоном від початку повномасштабного вторгнення", - йдеться в матеріалі.

Така ситуація, коли ТОВ "Евотера Трейд", яке є пов’язаним з "Банком Альянс", не виконало свої зобов’язання щодо постачання добрив перед агропідприємствами, не поодинока, про що свідчать численні судові справи.

"Банк Альянс" є фігурантом тисяч судових справ в Україні, раніше підозрювався СБУ, ГПУ та НАБУ у відмиванні і виведенні коштів на користь бенефіціарів в рф. "Укренерго" понад рік не може отримати від "Банку Альянс" борг на суму майже 1,2 млрд грн. Розслідування схем банку та покарання за них стане запорукою розвитку чесного бізнесу в Україні та залучення інвесторів.