RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

СБУ відслідковує спроби Parimatch обійти санкції РНБО, введені за зв'язки з РФ і Білоруссю - ЗМІ

Служба безпеки України здійснює моніторинг за дотриманням санкцій РНБО щодо групи компаній Parimatch, введенні за її зв'язки з країною-агресором РФ та Білоруссю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідь СБУ на запит редакції.

"Служба безпеки України, у межах визначених законодавством завдань і повноважень, виявляє схеми та механізми ухилення підсанкційними суб'єктами від обмежень, застосованих на виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться у відповіді.

За необхідності СБУ вносить на розгляд РНБО пропозиції щодо коригування обмежувальних заходів.

"Водночас наголошуємо на тому, що в інтересах національної безпеки Служба безпеки України не розголошує деталі такої діяльності до ухвалення рішення за її результатами. Розголошення інформації з обмеженим доступом про контррозвідувальну діяльність може зашкодити реалізації заходів із запобігання загрозам національній безпеці України", - йдеться у відповіді.

У березні 2023 президент Володимир Зеленський підписав указ про санкції проти низки російських букмекерських контор. До списку санкцій потрапило кілька структур бренду міжнародної холдингової компанії "Parimatch". Як виявилося, до структури компаній Parimatch Tech належать компанії, створені громадянами Російської Федерації.

Раніше на запит РБК-Україна в Службі безпеки зазначили, що встановлюватимуть зв'язки цих компаній з фірмами, що потрапили під українські санкції.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей звернулася до апарату Ради національної безпеки та оборони та правоохоронних органів через спроби PariMatch обійти санкції за зв'язки з РФ.

Суд в апеляції визнав публікацію про роботу Parimatch у Росії після початку війни достовірною.