RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Кровоспас" можуть виготовляють з порушенням санітарних норм у підвалі: ЗМІ опублікували фото цеху

У мережі з'явилися фото, на яких зафіксовані умови, ймовірно, виготовлення гемостатику "Кровоспас", на фото видно, що роботи проводять у підвальному приміщенні без необхідного медичного обладнання, в антисанітарних умовах.

Про це пише Depo.ua.

Зафіксовано, що рідини незрозумілого походження із цистерн розливаються вручну за допомогою звичайного чайника. На підлозі — ганчірки та швабри. Біля цистерн висять відра: самі цистерни не герметичні, і рідина, з якої робиться препарат, просочується. Вікна завішені клейонкою.

Як раніше заявив аналітик Валерій Щербина, у нинішніх виробників немає жодних сертифікатів. За його словами, "Кровоспас" у нинішній конфігурації – це "невідомо що, без документів та юридичної інформації, виріб-ноунейм, просто названий гемостатичним бинтом".

Відомо, що до повномасштабного вторгнення гемостатик не вироблявся. Після 24 лютого 2022 один із розробників препарату Ігор Цурупа нібито організував підпільне виробництво у місті Обухів.

Нагадаємо, раніше був скандал в Міноборони через інформацію про закупівлю цього препарату: нібито міністерство хотіло безпосередньо у виробників придбати велику його партію. Тоді ще заступник міністра Ганна Маляр це спростувала. Невдовзі після скандалу Маляр звільнили. Раніше Фонд Притули також відмовився від закупівлі препарату.