RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Гральний бізнес може стати важливою складовою економіки, якщо держава не задавить його новими податками - ЗМІ

Податкові надходження від грального бізнесу України за третій квартал 2023 року сягнули 3,67 млрд грн, сектор має всі шанси стати важливою складовою економіки, якщо держава не задавить його новими податками.

Про це йдеться в статті видання Фокус.

"Гральний бізнес дає розвиток ІТ, маркетингу та фінансовим послугам. "Наземному" ігорному бізнесу, для того, щоб бути на рівні хоча б середніх світових стандартів, потрібно вкладатися у будівництво, ремонти, дизайн інтер'єрів, створення фірмового одягу, якісну підготовку персоналу, брати участь у розвитку курортної та транспортної інфраструктури", - йдеться в статті.

Така система створює навколо успішних суб'єктів грального бізнесу коло суміжників, які теж можуть бути рентабельними, платитимуть податки і облаштовуватимуть нові робочі місця: "Що вкрай потрібно після війни, коли програми захисту українських біженців у Європі будуть поступово згортатися і люди масово поїдуть додому", - йдеться в статті.

У США, за даними американської гральної асоціації (AGA), азартні ігри у 2022 принесли в економіку $328,6 млрд. З них лише $52,7 млрд – прямі податкові відрахування до федерального бюджету, бюджетів штатів та місцевих органів влади.

Автор статті вказує, що в Україні існує хибний підхід до оподаткування таких секторів як гральний бізнес.

"Давно процвітає хибний підхід з боку відповідальних за економіку – я свою "гуску общипав", особистий KPI виконав, попіарився на цьому, а який загальний в масштабах економіки й довготерміновий ефект (а не вузькоспеціалізований та короткочасний), мене не бентежить. Чому б не почати запроваджувати комплексний перспективний підхід, з врахуванням ефекту для різних пов’язаних між собою галузей, з грального бізнесу?", - доходить до висновку автор статті.