RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Відповідальний бізнес: які фонди в Україні отримували масштабне фінансування від приватних компаній

Великі компанії, представники міжнародного та українського приватного бізнесу, долучилися до допомоги звичайним українцям з самого початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

"Апостроф" розповів, які фонди отримували фінансування від бізнесу і яку допомогу надавали.

ГО "Фонд Маша" визначає своєю місією "відродження жінок заради відродження України", та робить внесок у психоемоційну реабілітацію жінок та дітей, які пережили воєнні злочини.

▪ Ferrexpo підтримала програму реабілітації в Карпатах для підопічних фонду. Завдяки проєкту фонду та мережі АЗК WOG "Дорога добра" у лікарні Запоріжжя, Харкова та Одеси доставили нове діагностичне обладнання.

▪ Страхова компанія "УНІКА" перерахувала допомогу в розмірі 1,9 млн грн для організації зміни проєкту "Незламна мама".

▪ Бренд української дизайнерки Ксенії Шнайдер випустив колекцію худі, чим підтримали "Незламну маму" — 100% прибутку від продажу колекції передали у Фонд.

▪ Благодійна ініціатива від LAMEL Makeup. Кошти спрямували на підтримку проєкту "Моя сміливість" — психологічний та фізичний самозахист для дівчат-підлітків. З продажів бренду Lamel у магазині EVA 10 грн з кожного товару перерахували у фонд.

▪ Фонд з компанією Visa створили благодійну ініціативу з метою надання допомоги маленьким дітям і сім'ям, що постраждали від війни.

Help Ukraine Center, найбільший у Східній Європі логістичний хаб для гуманітарної допомоги, який доставляє допомогу завдяки партнерам: Укрпошта, Freedom Finance Europe, Spunbond, TIS, Нова Пошта, Dragon Capital, RZTK, Fedoriv marketing innovations та іншим. Help Ukraine Center збирає гуманітарну і медичну допомогу в Любліні, Хелмі та Хуші, так вдалося зібрати €7,9 млн.

▪ Група морських терміналів ТІС спрямувала до України майже 300 вантажівок з понад 3 млн тонн гуманітарної та медичної допомоги.

▪ ПриватБанк започаткував благодійну програму на підтримку Help Ukraine Center, куди українці пожертвували понад 4,5 млн, на які придбали ліжка для переселенців, для Харкова та Запоріжжя передали 10 тис. наборів продуктів харчування.

▪ Freedom Finance Europe перерахувала 2,35 млн євро до українського Help Ukraine Center у Польщі. Волонтери забезпечили продуктами 10 тис. сімей, які постраждали від окупації, закупили ліки, продукти, корми для тварин, засоби гігієни та інші товари першої необхідності.

Благодійний фонд "Діти героїв", місією якого є підтримка дітей, які втратили батьків під час війни. Допомога організації влітку перевищила $5,1 млн. Фонд забезпечувався завдяки Freedom Finance Europe, Intertop, Біосфера, Київстар, Edinstvo Group, Preply, Capital Times, Monobank, Нова пошта, Uber, UTU, Rocketmen, UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

▪ Uber з фондом провели збір: до 1 червня в застосунку Uber була доступна опція, завдяки якій можна переказувати по 10 грн з вартості поїздки.

▪ У рамках проєкту ІT Schoolkids, ITU передала техніку навчальним закладам та фонду.

▪ Агенція брендингу Rocketmen залучала донати від компаній до фонду "Діти героїв".

▪ UKRSIBBANK BNP Paribas Group підтримав ініціативу Фонду, в межах якої протягом 4 місяців діти відвідали заняття з української та англійської мов, математики, програмування та отримали доступ до одної з навчальних онлайн-платформ країни.