RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Все для перемоги: скільки приватний бізнес зробив для допомоги Україні?

Компанії обирають соціальну відповідальність

Компанії обирають соціальну відповідальність Фото:

Щоб прискорити перемогу України та допомогти постраждалим у війні, нашій країні потрібно більше ресурсів та донорів. У зв’язку зі швидкими темпами переміщення, погіршенням гуманітарної ситуації та збільшенням потреб, пожертвування від приватного сектору вкрай важливі. На тлі цих подій приватний бізнес активно демонструє свою готовність до активної громадянської позиції та відповідальності. Значна кількість благодійних фондів отримала суму пожертв від компаній у розмірі 17,9 млрд грн (станом на травень 2023 р.). Це свідчить про велику солідарність та співпрацю в зусиллях забезпечити підтримку для постраждалих та полегшити їхню складну ситуацію. "Апостроф" розповідає про компанії, які активно надають підтримку благодійним фондам та вибирають соціально відповідальні напрями діяльності.

UNITED24

Це фандрейзингова платформа, у якої завдання полягає у тому, щоб стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України, оскільки вона акумулює благодійні збори міжнародних партнерів і донорів. З моменту заснування платформи до НБУ пожертвували кошти у розмірі понад $325 млн.

Серед партнерів фонду: Ukrsibbank, Укрпошта, Freedom Finance Europe, Spotify, RunUkraine, Rozetka, OKKO, Netpeak Group, Нова Пошта, Динамо Київ, Делві, BetterMe, Monobank, Київстар, Аптека АНЦ, Deloitte, Лун, Епіцентр, KSE Foundation, Favbet, VISA та інші.

ОККО перерахувала кошти на закупівлю 5 машин швидкої допомоги класу С. Ці швидкі обладнали всім необхідним, щоб допомогти медикам доправити до лікарні важкопоранених. Також компанія передала 220 тис. л пального для відновлення інфраструктури зруйнованим внаслідок бойових дій містам Київської області.

Міжнародна фармацевтична компанія AstraZeneca пожертвувала $400 000 через платформу UNITED24 на апарати ультразвукового дослідження, які допоможуть з якісною діагностикою поранених.

2 млн євро перерахували Freedom Finance Europe на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги через фандрейзингову платформу.

UKRSIBBANK BNP Paribas Group вніс пожертву у розмірі 10,9 млн грн через фандрайзингову платформу UNITED24. На ці гроші закупили три реанімобілі, які оснащені всім необхідним для забезпечення життєво важливої підтримки пацієнтів під час транспортування до медичного закладу.

KSE Foundation

Від початку повномасштабної війни фонд збирає кошти на гуманітарну допомогу для українців. KSE Foundation зарекомендував себе як один з найбільших фондів, оскільки забезпечує продовольчими товарами, відбудовує школи та медичну інфраструктуру, управляє освітніми ініціативами, розробляє культурні проєкти.

Міністерство соціальної політики України та Fozzy Group спільно реалізували ініціативу фонду і запустили проєкт з допомоги продуктами харчування населенню по всій країні. Fozzy Group здійснювала перевезення гуманітарних вантажів. У рамках цієї співпраці вже було надано 1000 тонн гуманітарної допомоги для понад 300 000 українців.

КSE Foundation, у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України, Укргазбанком і Київською Організацією Ветеранів Афганістану, зібрали понад 4,5 млн грн для відновлення амбулаторії в смт Макарів Київської області.

Завдяки допомозі HelpUA.ch фонд придбав та передав на передову понад 30 тис. медичних бандажів.

КSE Foundation разом із компанією "Укрпошта" придбали обладнання для комп'ютерного класу в Бородянці на суму в розмірі 450 тис. грн.

Фонд зібрав та облаштував 300 нових укриттів у школах та дитячих садочках країни. За цей час KSE Foundation повернув до очного навчання понад 13 000 дітей. До програми допомоги долучився український та міжнародний бізнес, приватні меценати. Найбільшими благодійниками, які доєдналися до ініціативи, стали такі компанії: Raiffeisen Bank (1 млн євро), XTX Markets ($500 тис.), Dragon Capital ($42 тис.), ПУМБ (1 млн грн), АEQUO ($37 тис.), ОККО (2 млн грн), Farmak Company ($10 тис.). Київстар та інші благодійники зробили внески від $5 до $10 тис.

Благодійний фонд Андрія Богданця "Допоможемо разом"

У 2020 році був створений фонд з метою надання підтримки людям, що опинилися в складній ситуації через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інвестиційна компанія Freedom Finance Europe виступила основним благодійним партнером фонду, надаючи гуманітарну допомогу на суму 3 млн євро внутрішньо переміщеним особам. Крім того, компанія сприяла фінансуванню високотехнологічного обладнання для медичних закладів.

Проєкт Freedom Space вибрав 30 шкіл у 12 регіонах України, включаючи Тернопільську, Хмельницьку, Чернівецьку, Вінницьку, Дніпропетровську (м. Кривий Ріг), Харківську, Миколаївську, Львівську, Київську (м. Київ), Запорізьку, Житомирську та Полтавську.

Приміщення були відремонтовані та обладнані необхідними меблями та розвагами для дітей, включаючи настільні ігри та стенди з дитячою літературою. Крім того, укриття були обладнані комфортними мішками-пуфами та проєкторами для зручного та комфортного навчання під час повітряної тривоги.

ГО "Фонд Маша"

Місія фонду — відродження жінок заради відродження України, зробити внесок у ментальне здоров'я українок, психоемоційну реабілітацію жінок та дітей, які пережили воєнні злочини.

Ferrexpo підтримала проєкт з надання психологічної підтримки матерям і дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій. Цей проєкт мав на меті забезпечити тритижневу програму реабілітації в Карпатах, яка включає групові заняття, арттерапію, фізичні вправи, щоб стабілізувати психічне та фізичне здоров’я.

Завдяки благодійному проєкту від "Фонд Маша" та мережі АЗК WOG "Дорога добра" у лікарні Запоріжжя, Харкова та Одеси доставили нове сучасне діагностичне обладнання, де рятують дітей, які постраждали від війни.

Страхова компанія "УНІКА" перерахувала допомогу в розмірі 1,9 млн грн для організації серпневої зміни проєкту "Незламна мама". У рамках цього проєкту працівники Фонду надають психологічну допомогу жінкам та їхнім дітям, що постраждали від війни: втратили близьких, власне житло, перебували в окупації.

Бренд української дизайнерки Ксенії Шнайдер випустив лімітовану колекцію білих худі з вишивкою у вигляді жовто-блакитних квітів. Цим вони підтримали проєкт «Незламна мама», адже 100% прибутку від продажу благодійної колекції передали у Фонд.

Благодійна ініціатива від компанії LAMEL Makeup: спрямували кошти на проєкт від ГО Фонд "Маша "Моя сміливість" — психологічний та фізичний самозахист для дівчат-підлітків. Завдяки купівлі товарів бренду Lamel в магазині EVA кожні 10 грн перерахували у фонд.

Благодійний фонд разом з компанією Visa створили благодійну ініціативу з метою надання допомоги маленьким дітям і сім'ям, що постраждали від війни.

Help Ukraine Center

Найбільший у Східній Європі логістичний хаб для гуманітарної допомоги. Уся гуманітарна допомога доставляється завдяки партнерам: Укрпошта, Freedom Finance Europe, Spunbond, TIS, Нова Пошта, Dragon Capital, БФ Spunbond, RZTK, Fedoriv marketing innovations, Netpeak, Barilla, Wideworks, Public groupe та іншим.

Help Ukraine Center збирає гуманітарну і медичну допомогу в трьох європейських містах (Люблін, Хелм, Хуші) та доставляє в регіони України, які її потребують найбільше. Фонду вдалося зібрати €7,9 млн.

Група морських терміналів ТІС спрямували до України майже 300 вантажівок з понад 3 млн тонн гуманітарної та медичної допомоги.

Також ПриватБанк започаткував благодійну програму на підтримку Help Ukraine Center. Вони додали до своїх сервісів можливість перерахунку будь-якої суми, завдяки цьому українці пожертвували понад 4,5 млн. За ці кошти придбали ліжка для переселенців, для Харкова та Запоріжжя передали 10 тис. наборів із продуктів харчування.

Freedom Finance Europe перерахувала 2,35 млн євро до українського Help Ukraine Center у Польщі. Завдяки цьому волонтери забезпечили продуктовими наборами 10 тисяч сімей, які найбільш постраждали від окупації в регіонах. На ці гроші також закупили ліки, продукти харчування, корми для тварин, засоби гігієни та інші товари першої необхідності.

Благодійний фонд "Діти героїв"

Місія фонду — фінансова підтримка дітей до 18 років, які втратили одного або обох батьків під час війни. Станом на кінець серпня 2023 року фінансова допомога організації перевищила $5,1 млн.

На старті фонд забезпечувався особистими коштами співзасновників, а також завдяки фінансовій допомозі донорів, серед яких Freedom Finance Europe, Intertop, Біосфера, Київстар, Edinstvo Group, Preply, Capital Times, Monobank, Нова пошта, Uber, UTU, Rocketmen, UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

270 тис. євро Freedom Finance Europe направили в благодійний фонд "Діти героїв".

Uber спільно з благодійним фондом провели збір коштів для дітей, які втратили батьків під час війни. До 1 червня в застосунку Uber була доступна спеціальна опція, завдяки якій можна переказувати по 10 грн з вартості кожної поїздки на підтримку підопічних.

У рамках проєкту ІT Schoolkids, ITU передала комп’ютери та ноутбуки навчальним закладам та фонду, щоб забезпечити безперебійний доступ до навчання під час війни.

Агенція брендингу Rocketmen залучала донати від компаній до благодійного фонду "Діти Героїв", який всебічно дбає про понад 2 000 сиріт. UKRSIBBANK BNP Paribas Group підтримав ініціативу Фонду, в межах якої протягом чотирьох місяців діти відвідали понад 2 тис. занять з української та англійської мов, математики, програмування та отримали доступ до одної з навчальних онлайн-платформ країни.

У контексті повномасштабної війни, де функціонування бізнесу недостатнє, роль корпоративної соціальної відповідальності стає визначальною для майбутнього брендів і компаній. Відданість приватного сектору благодійності виявляється ключовим фактором не лише в забезпеченні потреб більшої кількості людей у важкі часи, але й у формуванні позитивного іміджу та підтримці розвитку економіки країни. Звернення до корпоративної соціальної відповідальності стає не лише моральним імперативом, але й стратегічним кроком для забезпечення тривалого успіху бізнесу в умовах сучасної реальності. Спільні зусилля бізнесу та громади можуть визначити не лише сьогодення, але й майбутнє, сприяючи відновленню і процвітанню нашої країни.

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Новини партнерів