RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Активісти просять АМКУ заблокувати незаконну угоду щодо "Брокард"

Громадська організація "Антикорупційний блокпост" звернулась до Антимонопольного комітету України з проханням не дозволити узгодження зміни власності компанії "Брокард".

Про це йдеться у зверненні ГО до Антимонопольного комітету.

У червні 2022 АМКУ відмовив Філіпу Бенасену в купівлі компанії в росіянки Тетяни Володіної. Причина, яку АМКУ вказав, - розгляд таких справ відкладено до кінця військового стану.

Після цього Бенасен нібито тричі збирав та подавав документи на отримання дозволу купівлі Брокарду. Останні заяви надійшли 18 грудня 2023 від Philippe Benacin Holding і ТОВ "Алькор и Ко".

Проте варто зазначити, що 3 березня 2022 Кабінетом міністрів України було ухвалено постанову №187 "Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації, яка забороняє переоформлення активів росіян. Таким чином угода щодо "Брокард" була незаконною.

Таким чином, ГО аргументовано просить Антимонопольний комітет:

  • Не допустити узгодження зміни власності компанії "Брокард" та не допустити отримання Філіпом Бенасеном дозволу на купівлю "Брокард".
  • І відмовити Філіпу Бенасену у придбанні часток компанії "Брокард", "враховуючи, що нею володіють росіяни", і це заборонено постановою Кабінету міністрів України №187 від 3.03.22.