RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Агрохолдинг Косюка отримав з бюджету 800 млн на одну з найбільших птахофабрик в світі

Агрохолдинг Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (МХП) запустив другу лінію виробництва на Вінницькій птахофабриці, яка тепер претендує на статус найбільшої в світі.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу холдингу.

Будівництво стало можливим завдяки бюджетній програмі часткової компенсації будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів, в рамках якої держава профінансувала проект на 30%.

Згідно з публічним даними E-data, сума компенсації склала 800 млн грн.

Таким чином, загальний бюджет проекту, ймовірно, обійшовся Косюку в 3,5 млрд грн або 125 млн доларів, з яких 2,7 млрд грн - інвестовано самим МХП.

У липні штат Вінницької птахофабрики налічував 6 тисяч осіб. Вирощуванням птахів займалося 14 бригад і ще 3 бригади планувалося додати.

При цьому, як пояснили на Вінницькій птахофабриці, всі кошти, отримані від держави, повертаються в операційну діяльність компанії для балансування та стабілізації цін на продукцію.

У найближчих планах МХП - збільшити виробництво до рівня світових гігантів Brasil Foods і Tyson. Поки ж Україні вдалося в цьому сегменті вирватися в ТОП-10 світових постачальників курятини і в ТОП-3 - в країнах ЄС.

Крім МХП, державні дотації на будівництво тваринницьких комплексів в цьому році отримали ще чотири компанії: "Прогрес", "Генетик-Інвест", "Урманське" і "Аграрна компанія".