RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Мораторій на продаж землі потрібно продовжити - Гриценко

В Україні необхідно продовжити мораторій на продаж землі, щоб не допустити її тотального розпродажу.

Про це під час прес-конференції у Вінниці сказав Анатолій Гриценко.

"У нинішніх умовах це буде не ринок землі, а базар, де замість нафтогазових олігархів країна отримає земельних. Цього не потрібно, інтереси людей повинні бути захищені", - сказав лідер "Громадянської позиції"

Він додав, що поки немає ніяких передумов знімати мораторій ні з точки зору фінансової міцності фермерів, ні в сприйнятті людьми, ні з точки зору довіри до влади, ні щодо прозорих земельних кадастрів: "Треба прийняти рішення продовжити мораторій, не допустити відчайдушного ринку землі" .

За словами Анатолія Гриценка, в Меморандумі, укладеному з Українською Радою Бізнесу, чітко прописана захист землі і фермерів - акцент на переробку, а не експорт зерна.

"Переробка - це робочі місця і додана вартість в Україні. Нам треба підтримувати сільське виробництво і переробку, щоб люди отримали можливість жити і працювати. Ці акценти в нашому плані дій і ми їх виконаємо", - підкреслив лідер "Громадянської позиції".

Раніше Анатолій Гриценко зазначав, що "Громадянська позиція" стоїть на принципах рівних умов для підприємництва в аграрній сфері і рішучої протидії будь-якої монополії.