RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коли в Україні скасують мораторій на землю: Зеленський озвучив свої вимоги

Президент України Володимир Зеленський доручив новому Кабінету міністрів до 1 жовтня внести до парламенту законопроект про ринок землі, а Верховній Раді - до зими скасувати мораторій.

Про це він заявив на нараді за участі представників парламенту, Кабміну та правоохоронних органів.

За словами президента, до 1 жовтня Кабінет міністрів повинен внести на розгляд парламенту законопроект "Про ринок земель сільськогосподарського призначення", який передбачає скасування мораторію на землю.

"Пояснити суспільству, що ніхто ні в кого не буде забирати землю. Прийняти закон про ринок землі та скасувати мораторій до 1 грудня 2019 року", - додав Зеленський.

Нагадаємо, в серпні на бізнес-форумі в Туреччині Зеленський підтвердив, що кінця року буде проведена земельна реформа, щоб в 2020 році запрацював повноцінний ринок землі.

"У цьому році ми обов'язково проведемо земельну реформу, яка вже в наступному році дозволить створити ринок землі в 40 млн гектарів", - заявив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України поділилися планами скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до кінця 2019 року.