RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Міністр Сольський та USAID забезпечили українських фермерів 12 тис. тон добрив - політолог

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський з американськими партнерами запустили стратегічні проекти порятунку озимих, забезпечивши українських фермерів 12 тис. тон добрив.

Урядовець наголосив, що США "витягають Україну з прірви", зазначив у своєму блозі політолог Володимир Сонюк.

"Міністр разом із Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та американським посольством фактично рятує українських фермерів, забезпечуючи озимі добривами", - підкреслив блогер.

За його словами, під час зустрічі із журналістами міністр агрополітики підкреслив неоціненний вклад американських партнерів та застеріг від критики на адресу США, що є частиною російських наративів.

"Це – один із багатьох стратегічних проектів, які здійснюються Міністерством агрополітики у тісній співпраці з головними союзниками України. Суть проекту в тому, що тепер мікро-, малі та середні агровиробники зможуть отримати мінеральні добрива через Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО). Повідомляється, що кожен учасник програми зможе отримати тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення за допомогою Державного аграрного реєстру", - зазначив Сонюк.

Ще одним спільним проектом міністерства Сольського з Вашингтоном він назвав розмінування сільськогосподарських земель. Американські партнери обіцяють сприяти міністерству "до останньої міни на українському полі".

"Крім того, міністр продовжує переговори щодо врегулювання ситуації з Польщею, яка виникла у зв'язку з провальними переговорами під керівництвом прем'єра Дениса Шмигаля. Зокрема Микола Сольський днями провів онлайн зустріч з міністром сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Робертом Телусом. Де сторони обговорили план дій України щодо експорту аграрної продукції в цю країну і досягли чергових домовленостей", - підсумував блогер.