RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Газове прохання Росії до України: "Нафтогаз" уїдливо пожартував

У НАК "Нафтогаз України" дотепно відповіли з приводу прохання російського газового монополіста ВАТ "Газпром" на адресу оператора газотранспортної системи (ГТС) України "Укртрансгаз" збільшити обсяги транспортування газу на 20% у зв’язку з ремонтом "Північного потоку".

Коментар з цього приводу опубліковано на офіційній сторінці "Нафтогаз України" у Facebook.

"УТГ як надійний постачальник газу підтвердив свою готовність співпрацювати та підтвердив виконання такої заявки за умови дотримання необхідного тиску. Російська сторона станом на десяту годину ранку не збільшила тиск на прикордонних газовимірювальних станціях. Може, забули або переплутали потоки, піди розбери, де той Північний потік, Південний, Турецький… Ми завжди за конструктивний діалог та співробітництво, але мають бути дотримані умови контракту та контрактного тиску", - йдеться в повідомленні.

Також у "Нафтогазі" зазначили, що плани з профілактичних робіт на трансконтинентальних газопроводах, якими транспортується газ в Європу, в тому числі системою "Північний потік", були затверджені ще у грудні минулого року країнами-імпортерами російського газу.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про готовність повернутися до реалізації проекту газопроводу "Турецький потік", по якому російський газ буде поставлятися до Євросоюзу в обхід України.