RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​В "Нафтогазі" заявили про різке падіння видобутку газу в Україні

НАК "Нафтогаз України" фіксує "приголомшливе" падіння добового видобутку газу в "Укргазвидобуванні" - на 9,2% з початку поточного року.

Про це в Facebook повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Падіння рівня видобутку ресурсу, за словами Юрія Вітренка поставило під загрозу підготовку України до повного припинення транзиту газу Росією, яке може статися з 1 січня 2020 року.

"Якщо порівняти середньодобовий видобуток, який був досягнутий в грудні 2018 року, даними за червень 2019 року, падіння добового видобутку газу в "Укргазвидобуванні" з початку року вже становить 9,2%. Перші дні липня показав ще більш загрозливі тенденції", - зазначив Вітренко.

У коментарях до своєї публікації Вітренко уточнив, що діяльність з видобутку газу фактично субсидується з грошей які Україна отримує від транзиту. Її фінансування останнім часом збільшилася в рази.

"Таке збільшення фінансування стало можливим за рахунок змін у відносинах з "Газпромом", оскільки ми тепер не відправляємо гроші за транзит назад "Газпрому" як плату за газ (раніше ми в рази більше платили "Газпрому" за газ ніж отримували за транзит). Але як витрачаються гроші, спрямовані на видобуток, - окреме питання", - зазначив Вітренко.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", ЄС продовжить надавати Україні підтримку на шляху реформ, якщо нова влада країни продовжить проведення реформ енергетичного сектора.