RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо про що Україна, Росія і ЄС домовилися на переговорах щодо газу

На тристоронніх переговорах щодо газу в Брюсселі 20 вересня обговорювалися питання транзиту газу, а також поставок російського газу в Україну.

Про це повідомив міністр енергетики та навколишнього середовища України Олексій Оржель, передає "РБК-Україна".

За словами міністра, на переговорах обговорювалися обсяги транзиту, тарифи на транзит, а також "можлива пряма поставка газу в Україну з російської сторони".

Разом з тим, Оржель не став виключати, що договір на транспортування може бути не підписаний.

"Сподіваюся, і українська сторона зробить все можливе, щоб бути готовим підписати договір з 1 січня 2020 року, але я не можу сьогодні виключити можливість непідписання", - заявив міністр.

За інформацією "Громадського", український уряд не виключає пряму купівлю газу у російського "Газпрому". І уточнює: контракт можна укласти тільки на ринкових умовах.

Новий раунд тристоронніх консультацій в рамках підписання договору на транспортування російського газу в Європу повинен відбутися в 20-х числах жовтня, сказав Оржель.

Як повідомляв "Апостроф", Росія має намір домагатися від України укладення короткострокового контракту на транзит газу в Європу після 2019 року в надії завершити будівництво обхідних газопроводів.