RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Щоб приватні структури продавали дорожче: екс-нардеп Войцицька розповіла про мету підвищення цін на електрику

Тарифна комісія НКРЕКП прийняла чергове лобістське рішення для зростання ціни на електроенергію.

Про це в Facebook повідомила народний депутат України 8 скликання Вікторія Войцицька.

"Практично у всіх європейських країнах днем, коли споживання мало, а сонячної генерації багато, ціна електроенергії зменшується. Але наш тарифний регулятор зробив так, що в Україні тепер буде повна протилежність європейським ринкам. У Болгарії в денні години ціна більш ніж в 10 разів дешевше, ніж у вечірні та нічні години. у Словаччині, Чехії, Угорщині та Румунії в обід електроенергія була в 4-5 разів дешевше, ніж вночі. В Україні після рішення НКРЕКП в обідні години ціна на 50% дорожче, ніж вночі", - зазначає екснардеп.

Також Вікторія Войцицька повідомила, що рішення НКРЕКП було прийнято без публікації проекту рішення та публічного обговорення.

"Все це тягне на статтю про перевищення владних повноважень і зловживанні владою. Доповідав це питання Д. Коваленко, який є фігурантом кримінального провадження щодо "Роттердам+". А цинізм в тому, що це було оформлено як "заходи пов'язані з поширенням коронавірусної хвороби". Саме так - під час коронавірусу треба обов'язково для всієї країни підняти ціну на електроенергію. Схоже, утворився дует з Буславець - вона зупиняє атомні блоки, щоб частка ринку переходила до приватних структур, а НКРЕКП піднімає ціну, щоб їх власник продавав дорожче", - резюмувала Войцицька.