RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Центренерго планує продавати електроенергію на УЕБ кінцевим споживачам

ПрАТ "Центренерго" планує залучати до покупки електроенергії кінцевих споживачів завдяки продажу значної частки виробленого ресурсу на аукціонах ТБ "Українська енергетична біржа".

Про це заявив член дирекції "Центренерго" Володимир Галущак, слова якого наводить прес-служба УЕБ.

"Наша оновлена стратегія торгів передбачає продаж електроенергії дрібними лотами, а отже, велика кількість кінцевих споживачів можуть самостійно забезпечити себе необхідним ресурсом. Ми високо цінуємо внесок УЕБ в розвиток біржової торгівлі, і я впевнений, що наша співпраця стане поштовхом для подальшого розвитку ринку електроенергії в Україні", - повідомив Галущак.

Для досягнення заявлених цілей, "Центренерго" і УЕБ підписали меморандум про взаємодію і співпрацю. Відповідно до нього з 14 травня по 21 липня планується провести 10 аукціонів з продажу електроенергії базового графіка і 1 аукціон з поставкою в пікові години.

"Зростання обсягів біржової торгівлі електроенергією - це позитивний сигнал для всього ринку. Висока конкуренція на аукціонах забезпечує формування справедливих цін, відповідних реальній вартості електроенергії в країні. Позитивний приклад роботи Центренерго на біржі доводить, що державні компанії можуть успішно працювати на відкритому ринку", - підкреслив генеральний директор ТБ "УЕБ" Олександр Коваленко.

ПрАТ "Центренерго" почало активно продавати електроенергію на УЕБ з початку весни.

Як раніше повідомив в.о. генерального директора компанії Юрій Власенко, продажі невеликими лотами дозволили залучити до аукціонів значно більше компаній, кількість учасників окремих аукціонів обчислюється десятками.