RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Через мільярд боргу "Енергоатома" харківський "Турбоатом" на межі зупинки - директор підприємства

Через неплатежі НАЕК "Енергоатом" за договорами єдине в країні турбінобудівне підприємство "Турбоатом" може зупинитися.

Про це повідомив виданню "SQ" генеральний директор харківського підприємства Віктор Суботін.

Він зазначив, що заборгованість "Енергоатому" складає 937,08 мільйона гривень.

"Після поставки замовленого "Енергоатомом" обладнання (в тому числі обладнання по енергозаміщенню), утворилася заборгованість майже мільярд гривень. Це практично половина річної реалізації нашого підприємства, тому ми опинилися під загрозою зупинки", - заявив Суботін.

Генеральний директор зазначив, що підприємство продовжує виконувати свої зобов'язання за контрактами, але грошей не вистачає.

"Зараз не вистачає коштів навіть на транспортування готової продукції і ПДВ. Я вже не кажу про заробітну плату співробітникам, яку неймовірними зусиллями ми ще виплачуємо. Підприємство не має можливості придбати заготовки і матеріали для своєчасного виготовлення продукції за укладеними з "Енергоатомом" договорами на суму 658,8 мільйона гривень, а також терміново відвантажити виготовлені модулі конденсатора для блоку №5 Запорізької АЕС вартістю 66 мільйонів гривень", - додав Суботін.

Генеральний директор повідомив, що підприємство змушене почати претензійно-позовну роботу по боргах за договорами, оскільки від повноцінної роботи "Турбоатому" залежить енергетична стабільність країни.