RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Блекаути по всій Україні: сотні тисяч людей залишилися без світла

У передноворічні дні дніпрянам масово відключають світло. Українці з різних регіонів публікують сотні скарг на перебої з електропостачанням напередодні Нового року

"Апостроф" перевірив, у яких містах України масово знеструмлюють будинки.

Останні кілька днів у Дніпрі спостерігаються проблеми з електропостачанням у житлових будинках, як пишуть місцеві ЗМІ. Так, 31 грудня на більш ніж 60 вулицях заплановані точкові відключення. Як раніше повідомляли в пресслужбі компанії-постачальника, відключення у цей день у Дніпрі не мали бути:

"ДТЕК Дніпровські електромережі скоригував графік проведення планових робіт з 29 грудня до 10 січня для того, щоб не відключати електроенергію у будинках клієнтів у ці дні".

Масові відключення світла у Дніпрі 31 грудняФото: Апостроф

Про проблеми з електропостачання повідомляють і одесити. Зокрема, напередодні Нового року світло відключили на більш ніж 20 адресах. На Одещині, як свідчать дані постачальника, 31 грудня відбуваються аварійні відключення десятків адрес на Північній та Білгород-Дністровській РЕМ.

У Львові графік було дещо змінено, а кількість вулиць - скорочено, як повідомляють місцеві видання. Робоча група проведе лише плановий техогляд та намагатиметься не турбувати львів'ян у святковий день. Відсутність світла буде недовгою.

У Харкові з електропостачанням немає проблем. Про відключення немає даних й на сайті "Харківобленерго" .

Добра ситуація у Полтаві: 28 по 31 грудня 2020 року у деяких будинках проводилися тимчасові планові перерви в електропостачанні, про які також попередили заздалегідь.

Найбільше пощастило мешканцям Запорізької області, де відключень майже не зафіксували. У Херсоні планові роботи з реконструкції електромереж не проводяться, їх перенесли на наступний рік, як зазначають ЗМІ. У Вінниці також немає відключень, як і на Тернопільщині.

Нагадаємо, після поширення інформації про відключення у Києві напередодні Нового року, оператори системи розподілу ДТЕК "Київські електромережі" скоригували графік робіт. У Києві відключення не заплановані.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в селі Вишня Київської області другий день у будинках немає світла. Місцеві жителі влаштували мітинг.