RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Державні шахти провалили підготовку до зимового періоду - нардеп

Державні шахти, які є підконтрольними міністру енергетики Герману Галущенку, фактично провалили підготовку до зими.

Таку думку висловив заступник голови комітету ВР з питань енергетики Олексій Кучеренко, пише "Телеграф".

"Десятки років було заведено мати на складах теплоелектростанцій двомісячний запас вугілля. Було накопичено на початок опалювального сезону приблизно вдвічі менше – 1,2 млн тонн. Провал відбувся у державному секторі. Держкомпанія "Центренерго" не зробила належного запасу", – коментує нардеп.

Розслідувачі спрямували запит у "Центренерго", щоб дізнатися, скільки вугілля на складах накопичено станом на сьогодні. У відповіді представники державної компанії зазначили, що це комерційна таємниця. Але той факт, що твердого палива наразі недостатньо для проходження опалювального сезону, засвідчує навіть офіційний сайт держкомпанії.

"Вже другий опалювальний сезон виходить супернапруженим. І якщо перед минулим осінньо-зимовим сезоном керівництво країни казало, що ця зима буде найтяжчою за всю історію України, то, на жаль, є всі підстави для повторення цього невтішного прогнозу", – зазначає директор Інституту соціально-політичного проєктування "Діалог" Андрій Миселюк.

Раніше розслідувачі писали, що у 2022 році підконтрольна Герману Галущенку ДП "Укрвугілля", попри заборону на експорт вугілля, продала вугілля в Чехію зі збитком у 2 млн грн для державного бюджету.