RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський відвідав меткомбінат, де "Метінвест" побудує інноваційний кисневий комплекс

Група "Метінвест" підписала контракт з Air Liquide, світовим лідером в області виробництва і постачання газів, технологій і послуг для промисловості і охорони здоров'я на будівництво в Маріуполі сучасної повітрерозподільчої установки.

Про це повідомляється на сайті компанії "Метінвест".

Комплекс забезпечить потреби комбінату в кисні, необхідному для виробництва чавуну.

У запуску проекту взяли участь президент України Володимир Зеленський, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, мер Маріуполя Вадим Бойченко, віце-президент з операційного блоку Air Liquide Ласад Джауані і генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Загальні інвестиції в будівництво комплексу складуть 78,3 млн доларів США. Під проект залучено фінансування державного експортно-кредитного агентства Франції (Bpifrance Assurance Export).

Потужність повітрерозподільчої установки складе 25 тисяч кубометрів кисню на годину. Інфраструктура комплексу включає станцію газифікації зі сховищем рідкого кисню, випарником і двома насосами. Автоматизована установка дозволить знизити витрату енергоресурсів на 20%.

Устаткування для проекту поставить Air Liquide, а реалізований він буде фахівцями "Метінвест Інжиніринг" і ММК імені Ілліча. На час будівництва буде створена тисяча додаткових робочих місць. Ввести комплекс в експлуатацію планується до кінця 2021 року.

Підписання контракту відбувалося на майданчику сталеливарного комплексу МБЛЗ №4, запущеного в березні. Розроблений з урахуванням новітніх технологій і дотриманням європейських екологічних стандартів, він став наймасштабнішим об'єктом промислового будівництва за роки незалежності України. Проект обійшовся Метінвесту в 150 млн доларів США, а обладнання для нього поставила австрійська компанія Primetals Technologies, світовий лідер в області рішень для металургійних підприємств.