RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Новий Lucid Air може стати "вбивцею" Tesla Model 3: як виглядає найпотужніший електроседан

У 2021 році на автомобільному ринку в США очікують повністю електричний седан Lucid Air від молодої компанії Lucid Motors, який стане новим конкурентом для Tesla Model S і Porsche Taycan.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на огляд, опублікований в британському виданні Аutoexpress.

Трансмісію Lucid Air обладнано електродвигуном на кожній осі, який, за заявою виробників, забезпечує максимальну комбіновану потужність 1080 к.с. Цього достатньо для розгону від 0 до 100 км / год за 2,5 секунди, максимальної швидкості 168 миль на годину і проходження чверті милі за 9,9 секунди - що швидше, ніж у McLaren P1.

Також покупцям будуть доступні менш потужні версії - з 620 або 800 к.с.

Компанія заявляє, що флагманська модель буде оснащуватися акумуляторною батареєю власної розробки потужністю 113 кВт / год, яка забезпечує максимальний запас ходу в 517 миль.

Вражаючому показником запасу ходу сприяє аеродинаміка Air, яка, за словами Lucid Motors, краща, ніж у будь-якого іншого розкішного автомобіля, який продається сьогодні. Седан має коефіцієнт лобового опору всього 0,21, що робить його більш слизьким, ніж Tesla Model 3, Tesla Model S, Porsche Taycan і навіть Toyota Prius.

На додачу до всього, американська фірма стверджує, що новий розкішний седан стане найшвидшим в світі електромобілем з можливістю зарядки до 20 миль в хвилину при підключенні до швидкого зарядного пристрою постійного струму. Реально це означає радіус дії близько 300 миль за 20 хвилин зарядки.

У салоні домінує величезний 34-дюймовий вигнутий 5K-екран, який "ширяє" над панеллю приладів і має елементи управління всім - від зовнішнього освітлення автомобіля до функцій навігації та мультимедіа.

У центральній консолі є додатковий дисплей для функцій кабіни і трансмісії автомобіля, який одним натисканням кнопки можна прибрати на приладову панель, щоб відкрити прихований ящик для зберігання речей. Щоб компенсувати цифрові дисплеї, є кілька суцільнометалевих поворотних перемикачів, таких як регулятор гучності для рульового колеса і тумблери для клімат-контролю автомобіля.

Модельний ряд Lucid Air розділений на чотири моделі. Є базова модель, Air Touring, Grand Touring і варіант Dream Edition з високими технічними характеристиками.

Поточна найдешевша модель Air Touring коштує від 95 000 доларів - в стандартній комплектації вона поставляється з 620-сильним електричним силовим агрегатом, комплектом аеродинамічний ефективних 20-дюймових легкосплавних коліс, різними варіантами металевої забарвлення і низкою кольорів шкіряної оббивки.

Модель Grand Touring середнього класу від Lucid Motors коштує 139 000 доларів і оснащена трансмісією компанії потужністю 800 к.с., а також 21-дюймовими легкосплавними дисками, панорамним скляним дахом, стереосистемою преміум-класу потужністю 800 Вт і можливістю обладнання "автопілота" 3 го рівня.

Флагманська версія Dream Edition коштує від 169 000 доларів. Він оснащений найпотужнішою електричною трансмісією потужністю 1080 к.с. і доповнює технічні характеристики моделі Grand Touring ексклюзивною шкіряною оббивкою Nappa, унікальною фарбою Eureka Gold, виготовленими на замовлення 21-дюймовими легкосплавними дисками і поліпшеною аудіосистемою.

Покупці також можуть вибрати з декількох додаткових опцій, таких як всепогодні килимки і пакет для холодної погоди, який включає підігрів задніх сидінь і підігрів двірників.

Як повідомляв "Апостроф", на автопарковці біля торгового центру в Харкові очевидці зняли автомобіль BMW M5, який тільки три роки тому дебютував на автосалоні у Франкфурті.