RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Український садок на Дніпропетровщині номінували на будівлю року за версією світового архітектурного ресурсу

Український садок у Обухівці на Дніпропетровщині номінували на щорічну премію ArchDaily 2022 Building of the Year Awards провідного архітектурного видання ArchDaily.

Про це повідомив Юрій Голик.

"Це перший такий випадок із будівлями, зведеними державою, у нашій країні", - зазначив Голик.

Проголосувати за унікальний дитячий садок можна за посиланням.

Дитячий садок, у якому займаються більше сотні дітей, створили «з нуля» за півтора роки. Дошкільний навчальний заклад площею 2000 кв. м. відрізняється низкою унікальних дизайнерських рішень. Архітектор будівлі Олексій Валентіров взяв за зразок проєкти садків із країн Скандинавії.

"Основна ідея – створити простір, наповнений сонячним світлом, і забезпечити максимальний зв'язок інтер'єру з навколишнім ландшафтом", - йдеться в описі проєкту.

Однією з особливостей садочка в Обухівці стали вікна від підлоги, що забезпечує максимальне надходження природного освітлення, а розташування будівлі допомагає підтримувати всередині оптимальну температуру цілий рік.

Сучасні дитячі садочки наразі будуються по всій Україні в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Зокрема, за 2021 рік, як нещодавно повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, відкрили 49 садочків.