RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Стрибка вже не має бути: як зміняться ціни на квартири у 2022 році

Аналітики та експерти сходяться на думці, що на первинному ринку нерухомості України в 2022 році не очікується різкого "стрибка" цін.

Про це повідомила в інтерв'ю виданню "Сегодня" експерт із фінансування у галузях нерухомості та девелопменту Юлія Ступіна.

Так, у 2022 році ціна на "квадратні метри" в Україні переважно залежатиме від кількох суттєвих факторів – цін на енергоносії, інфляції та геополітичної ситуації в регіоні. За словами Ступіної, експерти сходяться на думці, що в 2022 році зростання цін на житло на первичці складе не більше 15-20%.

При цьому Ступіна наголошує, що "стрибок" цін у 2021 році був обумовлений різким подорожчанням собівартості будівельних матеріалів. Це, у свою чергу, було спричинено подорожчанням енергоносіїв.

"Зокрема, вартість цегли та блоків в Україні підвищилася на 30%, металу - на 43%. Цього року такого стрибка вже не має бути", - сказала фахівець і додала, що курс долара також впливає на вартість житла.

За словами Ступіної. Через коливання валюти, а також при врахуванні нинішніх ставок з депозитами, громадяни України вкладатимуть у банки менше коштів у валюті під 1 – 3% річних та до 7% - у національній гривні. Натомість усе. Хто матиме таку можливість, інвестуватимуть у придбання житла.

"Роблять це не лише з метою перепродати, а й з метою здавати згодом це житло в оренду. Прибуткова орендна ставка становить 12-15% на рік, а термін збільшення інвестицій у 2 рази – до 7 років", – резюмує експерт.

Раніше ми також повідомляли про те, що не так з новим податком на нерухомість в Україні.