RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Залишайтесь у Росії: ​Великобританія ввела санкції проти Абрамовича та ще шести російських олігархів

Російські олігархи Олег Дерипаска, голова «Роснефти» Ігор Сєчін, голова «Газпрому» Олексій Міллер, голова ВТБ Андрій Костін опинилися під ударом Великобританії. А Роман Абрамович тепер не може продати "Челсі".

Про це повідомляє "Чемпіонат".

Так, Британія внесла до списку санкцій відомого російського бізнесмена і президента «Челсі» Романа Абрамовича, а його активи, включаючи лондонський футбольний клуб, були заморожені. Про те, що товстосум потрапив до "чорного списку" уряду Великобританії підтверджує авторитетне інформаційне агентство Reuters. У Лондоні вважають, що Абрамович протягом десятиліть був близьким до президента РФ Володимира Путіна, і отримував вигоду від своєї близькості до влади.

"У тих, хто підтримав злісний напад Путіна на Україну, не може бути притулку", - заявив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, пояснюючи мотиви введенння нових обмежень.

Варто зазначити, що російський мільярдер Дерипаска (через компанію "Русал" володіє декількома найбільшими промисловими підприємствами Сибіру - "Русал", En+ та "Євросибенерго") кілька разів виступив із заявою проти війни з Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Європейський Союз запровадив нові санкції проти Росії та Білорусі