RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Кількість підключень до 5G перевищує очікування - Ericsson Mobility Report

новини компаній

До 2024 року очікується 1,9 млрд підключень до 5G, 45% населення світу буде жити в зоні дії мереж 5G, і на п'яте покоління буде припадати 35% всього мобільного трафіку.

Про це повідомляється в черговому Ericsson Mobility Report.

Так, компанія прогнозує зростання підключень в порівнянні з раніше заявленими 1,5 млрд - покриття мереж 5G виросте майже на 27% в порівнянні з даними прогнозів минулого року.

Також зазначається, що розширення покриття 5G може вирости до 65%, адже технологія розподілу частот дозволяє розгортати його на частотних смугах LTE.

У Ericsson вважають, що виробники смартфонів готові розширити випуск пристроїв, що підтримують 5G до кінця цього року. Внаслідок цього очікується понад 10 млн нових підключень до кінця 2019, і найбільше в Північній Америці - 63% до 2024 року. Другою стала Північно-східна Азія (47%), третьою - Європа (40%).

"5G дійсно впроваджується швидкими темпами. Про це свідчить інтерес провайдерів послуг і споживачів до технології. 5G позитивно вплине на життя людей і бізнесу, виходячи за межі технології інтернету речей або Четвертої індустріальної революції. Переваги 5G можна відчути тільки за умови створення повноцінної екосистеми, де взаємодіють всі гравці телеком-ринку в розрізі технологій, регуляторної політики і безпеки", - повідомив виконавчий віце-президент і глава бізнес-підрозділу мереж зв'язку Фредерік Джейдлінг.

Загальне споживання мобільного трафіку продовжує рости, досягаючи щорічного показника до 82%. Передбачається, що цей показник досягне 131 екзабайт на місяць до кінця 2024 року, де 35% трафіку припадатиме на мережі 5G. У світі налічується 1 млрд мобільних підключень завдяки технології інтернету речей і за прогнозами, ця цифра виросте до 4,1 млрд до кінця 2024 року, де 45% буде займати масовий інтернет речей. Його використовуватимуть в житлово-комунальному господарстві для роботи розумних лічильників, в охороні здоров'я для медичних приладів і транспортній сфері для забезпечення датчиків стеження.

Червневий Ericsson Mobility Report доповнений статтями, написаними разом з постачальниками послуг. У них представлені приклади досягнень ринків, які знаходяться в зоні дії мереж 5G. Так, разом з Telstra в Австралії Ericsson досліджували як впоратися зі зростаючим попитом на передачу даних і відео, і вплинути на призначений для користувача досвід в питанні онлайн стрімінга відео. В іншій статті, написаній разом з Turkcell з Туреччини, розглядається, як продуктивність мережі і додаткові послуги допомагають успішно встановлювати фіксований бездротовий доступ.