RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Наш край" закликає провести перевірку ціноутворення в громадському транспорті

Проведення незалежної перевірки прозорості цін на громадський транспорт не тільки зупинить зростання тарифів на проїзд, а й дозволить їх знизити.

Про це заявив народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

Він переконаний, що комплексна перевірка прозорості роботи громадського транспорту покаже безпідставність подорожчання проїзду.

"Наприкінці жовтня влада Тернополя вдвічі "задрала" тарифи на проїзд в міському транспорті. Громадськість організувалася на протест, і чиновники відразу повернули тарифи до попереднього рівня. Тобто, підстави накручувати ціни на квитки на 100 відсотків були відсутні. Упевнений, подібна ситуація в більшості міст країни, де підняли ціни на проїзд ", - сказав Сергій Шахов.

Народний депутат вважає помилкою віддавати питання транспортного ціноутворення на відкуп місцевим чиновникам.

"Чиновники при відсутності контролю можуть підвищувати тарифи на проїзд як заманеться. Це не правильно. Громадські перевезення задовольняють потреби самих широких верств - працівників підприємств і сфери послуг, службовців, студентів, пенсіонерів. Чим більш комфортними і доступними будуть масові перевезення, тим вище буде рівень життя і добробут місцевих громад. Тому держава повинна активно втручатися в регулювання цієї сфери ", - вважає Сергій Шахов.

Партія "Наш край" закликає владу провести перевірку цін на перевезення пасажирів, зазначив Сергій Шахов.

"Слід провести незалежний аудит обгрунтованості тарифів на проїзд у всіх містах. У випадках, коли подорожчання зроблено тільки на користь перевізників, без урахування реалій і інтересів громадян, - рішення потрібно скасувати. Є приклади зниження тарифів на проїзд, що доводить можливість розумного компромісу в цьому важливому питанні ", - зазначив народний депутат від" Нашого краю ".

Нагадаємо, що в липні цього року вдвічі підвищили ціни на проїзд в Києві. Приклад столиці взяли на озброєння влади інших міст. У Тернополі ціни на проїзд удвічі підняли в кінці жовтня, а вже через тиждень під тиском громадськості знизили до колишнього рівня. Так само в Полтаві влада спочатку підняла ціни на проїзд, а незабаром - знизила. Пояснили, що до подорожчання є "ряд обґрунтованих зауважень".