RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Порошенко зробив фінальний крок щодо легалізації "євроблях"

Президент Петро Порошенко підписав 23 листопада закони про розмитнення і легалізацію автомобілів на єврономерах.

Про це повідомляється на офіційній сторінці президента в Facebook.

"Підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом", - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що прийняття цього закону вже є компромісом держави з власниками автомобілів. Оскільки отримані від оплати податків гроші підуть на добру справу. При цьому, він зобов'язав Пенсійний фонд регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто.

"Власників закликаю у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту. Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу", - йдеться в заяві президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна запропонувала затвердити терміни для пільгового розмитнення машин, які були ввезені в Україну.