RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Як виглядає зсередини знаменитий завод, де створюють українські літаки-гіганти: фото і відео

Журналісти побували в рамках прес-туру на авіаційному заводі "Антонов", який наприкінці травня відзначатиме своє 73-річчя.

Фото і відео з підприємства опублікував "Інформатор".

На цьому, заснованому 31 травня 1946 року підприємстві, з 1979 по 2003 рік випускався найбільший вантажопідйомний літак в світі Ан-124 "Руслан", а також найбільший літак Ан-225 "Мрія". Також завод випускав тролейбуси.

На території підприємства журналістам показали тренажер-капсулу для пілотів, лабораторію випробувань, цех збірки літаків і фюзеляж Ан-225 "Мрія-2".

Заслужений льотчик-випробувач СРСР Валерій Мігунов заявив, що на тренажері недавно була запущена модуляція ситуації, ідентичної катастрофі 5 травня в Шереметьєво. Лабораторія випробувань - це великий цех для випробувань так званих силових елементів літаків: шасі, крила, хвостові частини та інше.

Віце-президент виробництва Віталій Читак уточнив, що на території підприємства крім фюзеляжу Ан-225 "Мрія-2" є готові крила і хвостова частина апарату. За його словами, щоб повністю доукомплектувати "Мрію", потрібно близько 500 мільйонів доларів. Читак також зазначив, що у заводу немає жодного замовлення від держави, і адміністрація знаходиться в пошуку інвесторів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися розробки нових парашутних вантажних систем для літаків ЗСУ, виготовлених на київському науково-виробничому підприємстві "Авіаційні системи України".