RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зроблено в Україні: з'явилися фото унікальних розробок для бойової авіації

В Україні на київському науково-виробничому підприємстві "Авіаційні системи України" проходить активна розробка нових парашутних вантажних систем для літаків ЗСУ.

Про це повідомляє директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець на своїй сторінці в Facebook.

Підприємство працює не тільки на внутрішній ринок, а й на експорт. Зокрема, значні поставки великих систем (дев'ять куполів, кожен площею в 350 квадратних метрів) плануються в одну з країн азіатського регіону.

"Щоб зрозуміти масштаби виробництва цієї системи – у СРСР був лише один завод, який міг виготовляти такі обсяги. Це замовлення розраховане на декілька років. Таким чином, перед нашим підприємством стоїть новий виклик щодо створення унікального виробництва, якого ніколи не існувало в Україні. Але ми з ентузіазмом відносимося до таких серйозних випробувань і з задоволенням вкладаємо в цей проект багато ресурсів та зусиль", - говорить директор компанії Єгор Коваленко.

"Що стосується ВПС України, то днями розпочнуться випробування одразу двох систем – ПТК-10 та ПТК-29 на МіГ-29 та Су-27, це дві основні ключові машини наших ВПС. Наступний етап буде влітку – ПТК-6 і ПТК-25 на Су-24 і Су-25 відповідно", - додає Згурець.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Конкурсі оборонних технологій в Києві представлять ноу-хау української армії: супутники, пневмопушку і лазери для лікування.