RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У мережі розгорівся скандал через виділення мільйонів аеропорту Коломойського

Міністерство інфраструктури України виділило на ремонт злітно-посадкової смуги Дніпра 7,7 млн грн.

Про це в Facebook повідомив підприємець з Дніпра Андрій Хорса.

"Аеропорту у нас так і не буде. Рейсів немає навіть в сусідній Стамбул.

Вчора Мінінфраструктури в особі Володимира Омеляна виділив $ 7,7 млн на реконструкцію злітно посадкової смуги аеропорту Коломойського. Цей аеропорт відомий тим що не пускає до себе ніякі рейси і перевізників. Ось уже багато років літає тільки в 3 міста: Відень, Тель Авів і Київ ".

Він уточнив, що рейс до Відня варто 311$, в Стамбул через Київ - 260 $ і 14 годин польоту.

"Володимир Омелян, навіщо Мінінфраструктури вирощує цю пухлину в одному з найбільших міст України? Це ганьба ", - поділився думкою Хорс.

Прес-секретар Мінінфраструктури України Марина Томко в свою чергу в коментарях до публікації повідомила, що аеропорт Дніпра не входить в сферу управління міністерства.

"Міністерство виробляє політику в авіаційній галузі і допомагає тим аеропортам, які хочуть розвиватися. Чому Ryanair з Одеси і Харкова літає, зі Львова літає, а з Дніпра - ні? Міністр був у Дніпрі, збирав наради з розвитку аеропорту. Але склалося таке враження, що всі місцеві всім задоволені, всіх все влаштовує. Реліз однозначний: гроші на реконструкцію ЗПС держава дає, по залученню авіакомпаній, розширення мережі польотів - це питання до місцевої влади і керівництва аеропорту ", - повідомила вона.

Як повідомляв "Апостроф", Підвищення "Укрзалізницею" тарифів на оренду рухомого складу в 2018 році обійшлося українському бізнесу в 8 млрд грн додаткових платежів.