RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні зміняться правила пільгового проїзду в транспорті

В Україні пільги на проїзд в громадському транспорті замінять грошовими компенсаціями.

Відповідний законопроект за засіданні в середу, 9 червня, погодив Кабінет міністрів України.

Згідно з цим документом, в деякі закони буде внесено зміни, які торкнуться пільгового проїзду. Зокрема, окремі категорії українців, які мають пільги і право на безкоштовний проїзд, будуть отримувати грошову компенсацію. "Займатися" цим процесом будуть органи місцевого управління.

Відзначимо, що в Україні право на безкоштовний проїзд мають певні категорії громадян: ветерани війни; ветерани військової служби, органів внутрішніх справ та інші, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; жертви нацистських переслідувань, особи з інвалідністю; батьки військовослужбовців, які загинули або померли або пропали безвісти під час проходження військової служби; реабілітовані особи, діти з багатодітних сімей, пенсіонери за віком.

В даний момент держава компенсує перевізникам витрати на перевезення пільговиків. В майбутньому ж може статися своєрідна монетизація пільг, і людям будуть видавати гроші на руки.

Однак чи будуть в Україні прийняті нові правила пільгового проїзду, залежить від народних депутатів - відповідні зміни повинна прийняти Верховна рада.

Як повідомляв раніше "Апостроф", влада Києва розповіла, чи буде дорожчати проїзд у столичному транспорті.