RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Українці вимагають направити гроші Януковича на будівництво доріг та інфраструктури - Коновалюк

Українці вимагають направити $1,5 млрд, які влада конфіскує в бюджет країни у справі екс-президента Віктора Януковича, на будівництво доріг, мостів та інших об'єктів інфраструктури.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, підбиваючи підсумки опитування, проведеного за його ініціативою на спеціально створеній сторінці.

За його словами, свій варіант обрали 17 180 осіб, 6655 користувачів надіслали власні варіанти того, як можна використовувати вкрадені в українців гроші.

"Українці сходяться в тому, що ці гроші повинні працювати на нашу економіку. 4321 користувач підтримав пропозицію витратити гроші на будівництво доріг, мостів та інших об'єктів інфраструктури для відродження економіки України", – написав Коновалюк.

За даними експерта, також багато українці пропонують відправити гроші на потреби армії – за це проголосував 4101 користувач інтернету.

"Багато писали про те, що гроші треба спрямувати на армію, на інноваційні розробки, на підтримку наукових досліджень. 3621 користувач вибрав варіант "витратити гроші на пенсії і соцвиплати", ще 3121 людина проголосувала за направлення грошей на боротьбу з корупцією", – написав Коновалюк.

Він зазначив, що українці не хочуть проїдати гроші, які у них вкрав Янукович.

"Вони хочуть, щоб перезапустилась економіка, щоб була робота, відродилася промисловість. Тільки тоді ми побачимо реальне зростання ВВП. Наше завдання – не дати владі розікрасти ці гроші пустити на "латання дірок". Ми донесемо позицію українців парламентаріям і уряду і проконтролюємо використання грошей", – резюмував Коновалюк.

Ознайомитися з результатами голосування можна на сайті Перезапуск економіки.

Нагадаємо, 28 квітня суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих $1,5 млрд, що належали до оточення Януковича.