RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

В "Антонові" пояснили, чому вони співпрацюють з Росією: ексклюзивний документ

Російське видання "Комерсант" повідомило, що ДП "Антонов" и російська авіакомпанія "Волга-Днєпр" розпочали закриті переговори щодо поновлення співробітництва з обслуговування літаків Ан-124–100 "Руслан". Зокрема йдеться про продовження льотної придатності цих літаків. "Апостроф" з’ясував, що в цьому правда, а що ні.

Державне підприємство "Антонов" прокоментувало інформацію про те, що воно нібито веде переговори з авіакомпанією "Волга-Днєпр" про поновлення співробітництва щодо обслуговування в Росії літаків Ан-124-100 "Руслан".

В ДП "Антонов" повідомили "Апострофу", що, оскільки підприємство є утримувачем сертифікатів типу літаків "Ан", зокрема, транспортного літака Ан-124-100 "Руслан", воно має певні обов’язки, що обумовлені цілою низкою міжнародних правил та вітчизняним законодавством, і невиконання цих зобов’язань "призведе до застосування відповідних міжнародних санкцій, зокрема – до заборони міжнародних польотів літаків марки "Ан", а також до передачі функцій розробника іншим органам, вповноваженим країною-експлуатантом повітряних суден".

"Саме з метою дотримання своїх зобов’язань, за міжвідомчим узгодженням з повноважними міністерствами та відомствами України, згідно з листом-роз’ясненням Держекспортконтролю України, на договірній основі фахівці ДП "Антонов" виконають роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100 "Руслан" ТОВ "Авіакомпанія "Волга-Днєпр", що не входить до переліку компаній, до яких згідно рішення РНБО України застосовуються санкції. Зазначений літак має Свідоцтво про реєстрацію цивільного ПС (повітряного судна - "Апостроф") та може використовуватись тільки з метою забезпечення потреб громадян та економіки. Таким чином, ДП "Антонов" як розробник авіаційної техніки діє відповідно до чинного законодавства України та міжнародних авіаційних правил", - йдеться у відповіді ГП "Антонов" на офіційний запит "Апострофа".

При цьому, як заявили у компанії, з 2016 року ДП "Антонов" повністю припинило співробітництво з російською "Волга-Днєпр" в напрямку надання послуг з повітряних перевезень великогабаритних та нестандартних вантажів.

Як раніше повідомляв "Апостроф", згідно з маркетинговим планом, ДП "Антонов" в найближчі п'ять років має побудувати не менше 70 літаків. Крім того, планується, що "Антонов" протягом п'яти років поставить 20 літаків АН-178 замовникам з країн СНД, Азії та Африки, а також Туреччини. Втім, в серпні ЗМІ писали про складності, які ставлять під загрозу реалізацію маркетингового плану "Антонова".