RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Комерційний директор "Нафтогазу" видав перл дня про премію в 46 млн доларів

Комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що він та інші співробітники НАК заслужено отримали премію в 46 млн доларів за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російською компанією "Газпром".

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Zik.

При цьому почувши питання, чиновник відверто занервував і заявив: "ми можемо пояснити, за що нам, як нам пояснили, за що нам виплачують цю премію".

"Нам, як нам пояснили, дали премію за те, що ми виграли у Газпрому і вже отримали газу вартістю 2,1 млрд доларів ..." - сказав він.

Він зазначив, що Україна відповідно до контрактів Тимошенко-Путіна повинна була заплатити "Газпрому" за газ 4 млрд доларів, проте після рішення суду винна лише 2,1 млрд доларів. При цьому пізніше також було прийнято рішення проти "Газпрому" щодо транзиту на 4,6 млрд доларів.

"З цих 4,6 млрд доларів 2,1 млрд ми вже отримали в якості газу ...", - виправдовувався Вітренко.

У той же час ведуча Наташа Влащенко нагадала йому, що "Газпром" вже подав апеляцію на рішення суду і невідомо, чим вся ця справа закінчиться далі, в той час як чиновники "Нафтогазу" вже отримали цю переможну премію "живими грошима".

У свою чергу журналіст Сергій Лямець на своїй сторінці в Facebook зазначив, що Вітренко під час інтерв'ю поводився зарозуміло, будучи впевненим, що його ніхто ні на чому не піймає.

"Зацініть. Всього одна фраза, і більше Юрія Вітренка можна не слухати: "Нам, як нам пояснили, дали цю премію ... "Класичне інтерв'ю в стилі "бігаючі очі", плюс зарозумілість чувака, який обклався так, що його ніхто не може зловити на поворотах ... Пам'ятаю, у Піноккіо ніс подовжувався, коли він брехав. У цього ніс нормально. Сподіваюся, все ж десь проявиться ", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше наглядова рада НАК "Нафтогаз України" прийняла рішення про виплату співробітникам компанії $46,3 млн за перемогу над російським "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі, завдяки чому український бюджет заощадив близько $50 млрд.

Після цього Кабінет міністрів заборонив виплату бонусів і винагород в державних компаніях.