RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Влада хоче брати більше грошей з зарплат українців: названа головна причина

Ініціатива українського уряду щодо розширення максимальної величини бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) спрямована на поповнення держбюджету і не має нічого спільного з виведенням зарплат українців з "тіні".

Таку думку "Апостроф. Економіка "озвучила консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів пропонує розширити максимальну величину бази нарахування ЄСВ з нинішніх 15-ти розмірів мінімальних заробітних плат до 25-ти, а також встановити регресивну шкалу ЄСВ для більших доходів.

"Завдання - в тому, щоб наповнити бюджет. Державі дуже гроші потрібні, і це дуже видно", - завила Олександра Томашевська.

Вона нагадала, що в 2019 році уряд в черговий раз збирається збільшувати пенсії, а для цього потрібні додаткові кошти - кілька десятків мільярдів гривень.

"І їх потрібно забрати будь-яку ціну", - підкреслила вона.

На думку Томашевської, заради досягнення саме цієї мети планується брати з керівників підприємств ЄСВ з розрахунку двох мінімальних зарплат.

"Ідея - просто зібрати гроші. Їх збиратимуть з усіх - і з великих і з маленьких, і з середніх. Але ті, по кому збираються вдарити, навряд чи зловживають", - вважає експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф. Економіка "- Нові побори влади: чому українці не відмовляться працювати в "темну".