RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

З'явилося важливе уточнення по касових апаратах для ФОПів

Касові апарати повинні будуть використовувати тільки ті фізичні особи-підприємці, які отримують гроші за свої товари і послуги з банківської карти.

Про це заявив керівник Державної податкової служби України Сергій Верланов.

"Юристи, консультанти, айтішники, інші самозайняті особи, в тому числі і ті, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування, не повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій, якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно в безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом", - пояснив Верланов.

Він додав, що касовий апарат не потрібен ще й тоді, коли клієнт фізичної особи-підприємця переказав йому кошти з банківської карти на поточний рахунок.

Нагадаємо, що Верховна Рада 20 вересня прийняла в другому читанні законопроекти №1053-1 і №1073, які, як вважає влада, спрямовані на детінізацію розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Раніше "Апостроф" вже писав про те, що обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) не торкнеться фізичних осіб, а також фізичних осіб - підприємців (ФОП) з першої групи.