RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Коломойський отримав важливу перемогу над "ПриватБанком": спливли подробиці

Північний апеляційний господарський суд, розташований в Києві, 4 листопада задовольнив позов компанії "Тех-Трейд-Інвест" до "ПриватБанку" і визнав недійсними її борги на загальну суму в 7,5 мільярда гривень.

УКРАЇНА VS КОЛОМОЙСЬКИЙ: ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ З "ПРИВАТБАНКОМ"

Про це повідомляє "Finbalance".

Суд взяв до уваги умови кредитних договорів, які, на думку суду, визначали додаткову плату, що створило ситуацію подвійної оплати за користування кредитом.

За оцінками суду, відповідні положення кредитних договорів передбачали оплату за користування позиками "двома паралельними способами - а саме відсотки за користування кредитом, виходячи з процентної ставки зазначеної в договорах, і відсотки "R" або винагороду за користування кредитом, сплата яких визначена в формулах, в які включені також дані за офіційним курсом гривні до долара США.

"Оскаржувані пункти вказаних кредитних договорів порушують права позивача, оскільки фактично збільшують суму заборгованості позичальників за кредитними договорами, виконання зобов`язань за якими забезпечено іпотекою належного позивачу майна та відповідно на яке банк набуває права звернення стягнення у випадку невиконання позичальниками умов вказаних кредитних договорів", - йдеться в постанові Північного апеляційного госпсуду.

Як випливає із судових матеріалів і довідок Приватбанку, наданих у грудні 2016 року й січні 2017 року, сукупний обсяг згаданих нарахувань за “процентами "R" або винагородою за користування кредитом” за відповідними кредитними договорами сягає майже 7,5 млрд грн, що в рази перевищує максимальний розмір ліміту кредитних договорів і основну суму боргу за кредитами.

За даними держреєстру, одним із засновників ТОВ "Тех-Трейд-Інвест" є ТОВ "Скорзонера", кінцевими бенефіціарами якого є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Апеляційний суд Лондона зобов'язав колишніх власників "ПриватБанку", зокрема Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, виплатити банку 10,9 мільйонів фунтів стерлінгів.