RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Названо умови, при яких МВФ продовжить працювати з Україною

В ході недавнього візиту місії Міжнародного валютного фонду в Україні було досягнуто домовленість про нову програму фінансування, проте її виконання все ще залежить від дотримання ряду умов.

Про це з посиланням на спікера МВФ Джеррі Райса повідомляє "Голос Америки".

"Я хочу підкреслити, що це домовленість робочого рівня і вона буде залежати від схвалення правління. Це важливо", - заявив Райс.

За його словами, остаточне затвердження програми залежить від виконання попередніх умов. Після цього її представлять на розгляд правління МВФ.

Незважаючи на те, що точний список умов МВФ не опубліковано, у фонді підкреслюють важливість відданості верховенству права в Україні, зміцненню судової системи, зменшенню ролі прихованих інтересів впливу на економіку, особливо в банківському секторі.

"Надзвичайно важливо зберегти досягнення очищення банківської системи і повернути великі гроші платників податків, які були витрачені на порятунок банків", - підкреслив Джеррі Райс.

Американський економіст Андерс Аслунд в коментарі виданню уточнює, що мова йде про незалежність Нацбанку і відсутність поступок колишнім власникам "ПриватБанку".

"Найголовніше - повернути гроші, вкрадені з банків. МВФ просто говорить, що не варто давати Україні гроші, якщо держава дозволяє їх безкарно красти", - вважає економіст.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Україна зможе отримати черговий валютний транш від МВФ тільки тоді, коли прийме закон про заборону повернення на ринок збанкрутілих банків і закон про ринок землі.