RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

З 1 січня українцям доведеться платити абонплату за газ: що потрібно знати

З першого дня 2020 року з українців будуть стягувати плату за газову інфраструктуру, навіть якщо сам газ в будинку не використовували.

Про це повідомили в прес-службі "Регіональної газової компанії".

Розмір абонентської плати за газ буде розраховуватися індивідуально, залежно від обсягу споживання газу протягом "газового року". Середньомісячне споживання газу в кубометрах помножать на базовий коефіцієнт. Для сім'ї з плитою та колонкою, яка використовує 170 кубометрів газу в рік або 14-15 кубометрів на місяць, щомісячний платіж за доставку не перевищуватиме 16 грн.

"За основу береться обсяг споживання газу протягом "газового року". Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно протягом року", - пояснили в прес-службі.

За доставку газу треба буде платити, навіть якщо газ не використовувався в окремі періоди.

"У наступному році ваша плата за доставку буде скоригована відповідно до реальних обсягів споживання. Якщо газове обладнання, яке не використовується взагалі, і ви не плануєте цього в майбутньому, то вам варто розглянути можливість від'єднання від газових мереж з пломбуванням", - йдеться в повідомленні .

Як раніше повідомляв "Апостроф", з нового року українці, які користуються послугами газопостачання, отримуватимуть дві платіжки - за сам газ і за послугу по його доставці.