RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Українським ФОПам підготували неприємний "сюрприз": що тепер під забороною

Національний банк України (НБУ) змінив правила використання поточних рахунків для власних потреб.

Про це повідомляє прес-служба регулятора, публікуючи постанову від 27 грудня 2019 №162.

Відтепер підприємці повинні перераховувати кошти на окремий рахунок для того, щоб використовувати їх для особистих цілей. Відзначають, що ФОП і раніше можуть використовувати кошти з "підприємницького" рахунки для здійснення професійної діяльності. Після сплати всіх податків і зборів вони також мають право перевести кошти з рахунку, відкритого для підприємницької або професійної діяльності, на рахунок, відкритий фізичною особою для власних потреб.

Кошти на особистий рахунок фізичної особи перераховуватися після підтвердження про відсутність заборгованості з податків і зборів.

"Національний банк не вносив зміни по суті, а лише уточнив норму про порядок використання поточних рахунків ПП", - йдеться у повідомленні.

Обмежень на виплату чистого доходу ФОП через банкомат за допомогою корпоративної картки немає. За порушення правил розрахунків ФОП передбачені штрафні санкції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою накласти мораторій на перевірки (ФОП) усіх категорій, крім "ризикових", строком на два роки.