RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні зробили важливу заяву по перерахунок субсидій: що потрібно знати

В лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично – без потреби додатково звернення громадян за січень і лютий 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Через те, що НКРЕКП затвердила окремий тариф на послугу розподілу природного газу в кінці грудня - отримувачам пільг та субсидій надійшли нові платіжки із зазначенням повної вартості до сплати за послугу з розподілу природного газу, адже відповідно до ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" це є складовою оплати комунальних послуг", - сказав заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, через те, що відповідні рішення НКРЕКП вступили в силу лише з початку року лише в лютому проведуть донарахування розміру пільг та субсидій з урахуванням нової послуги з розподілу природного газу автоматично за два місяці 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", введена вперше в Україні система монетизації субсидій не працюєтак, як повинна працювати. Так, пільговики не отримують повідомлень про те, що вони оплатили комуналку.