RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У МВФ не назвали дату отримання Україною нового траншу: в чому проблема

У Міжнародному валютному фонді, який відкладає фінансову допомогу Україні через виведення коштів з ПриватБанку, поки не оприлюднюють дату, коли рада директорів фонду затвердить кредитну програму на 5,5 млрд доларів для України.

Про це повідомляє hromadske.

У МВФ відзначили, що поки ще консультуються з українською владою про подальшу співпрацю.

"Зараз йде дуже активний діалог. Конструктивні дискусії тривають", - сказав представник МВФ Джеррі Райс.

У МВФ пояснили, що для нової кредитної програми влада України ще не виконала умови. Зокрема, це прийняття законопроекту, який повинен запобігти поверненняю ПриватБанка колишнім власникам.

За словами Райса, майбутня співпраця фонду з Україною буде грунтуватися на посиленні верховенства права, боротьби з корупцією, підвищення конкуренції, відкриття ринків, зниженні ролі олігархів у економіці, посилення незалежності Національного банку і стабільної фіскальної політики.

Відзначимо, що на сьогоднішній день цей законопроект не розглядали навіть в першому читанні. Почати розглядати його депутати зможуть лише після того, як закінчать голосування за законопроект про ринок землі, розглянувши всі 4018 поправок до нього. Передбачається, що це може зайняти кілька місяців.

Як повідомляв "Апостроф", Рон ван Роден - голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), вважає умовою підвищення темпів економічного зростання в Україні прискорення процесу впровадження структурних реформ.