RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У МВФ назвали умови підйому економіки в Україні

Рон ван Роден - голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), що завершила напередодні свою роботу в Києві, - вважає умовою підвищення темпів економічного зростання в Україні прискорення процесу впровадження структурних реформ.

Про це йдеться в заяві Родена за підсумками роботи місії в Україні, опублікованому на сайті МВФ.

"Становлення економіки на шлях більш високого зросту вимагає прискорення структурних реформ. Це включає в себе перш за все тверде встановлення верховенства закону - в тому числі за допомогою судової реформи - і рішуча протидія корупції", - йдеться в повідомленні.

Також в МВФ вважають за необхідне підвищити конкуренцію і відкрити ринки, в тому числі запустити енергетичний ринок і ринок землі. Крім того, Україні необхідно "знизити роль держави і олігархів в економіці".

"Зростання заробітної плати повинне відповідати підвищенню продуктивності праці, щоб гарантувати конкурентоспроможність. Завдяки стійкому здійсненню реформ Україна може стати більш тісно інтегрованою з європейською економікою і її ланцюжками поставок, користуючись ще більшою перевагою Угоди про глибоку та всеосяжну вільну торгівлю з ЄС", - наводяться в прес-релізі слова Рона ван Родена.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ повідомили, що однією з причин безрезультатної роботи місії МВФ стала потенційна мирова угода між українським урядом і екс-власниками ПриватБанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.