RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

МВФ висунув Зеленському ультиматум через Коломойського

Міжнародний валютний фонд, який збирався надати фінансову допомогу Україні, відклав її через можливу неспроможність президента Володимира Зеленського, пов’язану з поверненням мільярдів доларів, виведених з українських банків, в тому числі Приватбанку.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Wall Street Journal.

"Серед викликів, з якими зіткнувся Київ у отриманні підтримки МВФ - Ігор Коломойський, магнат і прихильник Зеленського, який перебуває під слідством у США. Коломойський і ще один бізнесмен володіли по 45% акцій найбільшої в Україні фінансової установи, Приватбанку, до його націоналізації", - пише видання.

Так, МВФ буде затримувати наступні транші, поки не переконається, що команда Зеленського докладає зусиль, щоб повернути близько $15 млрд, виведених з більш ніж понад 100 банків, включаючи Приватбанк, за останнє десятиліття.

"Коломойський, один із найбагатших людей України, активно підтримував Зеленського під час його президентської кампанії. Коломойський повернувся в Україну з еміграції в травні після того, як Зеленський виграв боротьбу за президентську посаду, і з того часу публічно зустрічався з президентом. За словами людей, знайомих з переговорами Фонду з Україною, МВФ пильно стежить за їх відносинами", - зазначає WSJ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у МВФ назвали умови підйому економіки в Україні.