RU  UA

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

29 червня

Всі новини

Як виглядатимуть оновлені банкноти євро: опубліковані фото

Європейський центральний банк (ЄЦБ) показав як виглядають нові банкноти євро.

Про це йдеться в повідомленні ЄЦБ на сторінці в Twitter.

Головна відмінність нових банкнот - на них вперше з'явився підпис нинішнього голови регулятора Крістін Лагард.

"Банкноти €5 і €10 першими з банкнот з новим підписом надійдуть в обіг, це станеться на наступному тижні", - повідомляють в Twitter.

За відомою інформацією, Лагард зайняла посаду голови ЄЦБ 1 листопада 2019 року, проте до цього часу в обігу були лише банкноти з підписом трьох її попередників - Віма Дуйзенберга (очолював ЄЦБ в 1998-2003 роках), Жан-Клода Тріше (2003-2011 ) і Маріо Драгі (2011-2019).

Банкноти з підписами Маріо Драгі, Жана-Клода Тріше і Віма Дуйзенберга (зверху вниз) Фото: Sascha Steinach / DPA / ТАСС

У той же час, в ЄЦБ запевнили, що банкноти з підписом колишніх керівників регулятора залишаться законним платіжним засобом і після випуску в обіг нових купюр.

"У листопаді минулого року я поставила свій підпис на банкнотах євро - як здорово тепер побачити готовий продукт. Банкноти євро - символ європейської інтеграції, вони щодня нагадують нам про те, чого ми досягли разом", - прокоментувала випуск нових банкнот сама Лагард.

Як писав "Апостроф", в п'ятницю, 3 липня, Національний банк України встановив офіційний курс євро на рівні 30,66 гривні. В обмінних пунктах вартість євро перевищила психологічну позначку 30 гривень.