RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У Мінфіні розповіли, скільки грошей Україна витратила з фонду COVID-19

Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, чому гроші з фонду для боротьби з COVID-19 пустили на інші цілі, зокрема, будівництво доріг, і скільки коштів залишилося.

Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

Марченко заявив, що з 66 млрд коштів фонду на даний момент використано 23 млрд, включаючи 10 млрд, які пішли на будівництво доріг.

"Питання стоїть в ефективності використання цих коштів і можливості деяких міністерств правильно розпоряджатися бюджетними витратами. Тобто, було б гірше (я вам поясню), якби в грудні ми половину коштів фонду використовували, а половину не використали. І виникло питання, чому ми не прийняли в той період часу ті рішення, які дозволили б нам більш ефективно розпоряджатися державними фінансами", - сказав міністр.

Він додав, що в грудні вже ніхто не став би будувати дороги, а зараз можна констатувати, що гроші з фонду використовуються більш ефективно.

"Це було рішення Верховної Ради. Я не вважаю це великою проблемою. Це ще один такий крок, з точки зору підтримки економіки, економічної динаміки. І представників фонду ми також в цьому переконуємо. Це нормально", - резюмував Марченко.

Як повідомляв "Апостроф", Марченко також розповів, що Україна виділить 2,6 млрд грн на закупівлю вакцини від коронавірусної інфекції для тих категорій громадян, які потребують обов'язкової вакцинації.