RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Зеленського заявили про звільнення від податків частини ФОП: хто може не платити

Українські підприємці, які відносяться до I групи платників податків, тимчасово звільняються від сплати внесків до бюджету.

Про це інформує прес-служба Офісу президента України.

Зокрема, у Володимира Зеленського зазначили, що ця група платників податків звільняється від сплати внесків до травня наступного року.

"З грудня 2020 року до травня 2021 ФОПи 1-ї групи звільняються від сплати ЄСВ та єдиного податку", - йдеться у повідомленні прес-служби Офісу президента України.

Ці підприємці звільняються від сплати податків після того, як 10 грудня набув чинності ЗУ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Що стосується звільнення платників ЄП II-ої групи від сплати єдиного податку (авансових внесків) за останній місяць 2020 року та січень-травень 2021 року, то Законом №1072 відповідні зміни до Податкового кодексу не вносилися.

Раніше ми попереджали про зростання деяких податків для українців у 2021 році.